top of page

Gate 27 “ORTA Bluesky” Programında Damla Yalçın’ı Ağırladı

Gate 27 ve ORTA ANADOLU iş birliğinde hazırlanan ORTA Bluesky programının ilk konuğu sanatçı Damla Yalçın oldu. Yalçın, Gate 27’nin İstanbul’daki mekânında geçirdiği altı haftalık süreçte, denim kumaşı üretimi için yeni malzemelerin kullanımına odaklanan sürdürülebilirlik temelli disiplinler arası projesi “Yaşayan Mekânlar” üzerine çalıştı.


Sanatçının, Bakteri ve Mayanın Simbiyotik Kolonisi anlamına gelen, Symbiotic Colony of Bacteria and Yeast ifadesinin baş harflerinden oluşan ve kombu çayı fermente etmek için kullanılan “SCOBY” isimli biyomalzeme ve denim kumaşı kullanarak ürettiği disiplinler arası çalışması, Gate 27 x ORTA Bluesky programı kapsamında özel bir buluşmayla paylaşıldı. 


Bu etkinlik, Gate 27 Direktörü Burak Mert Çiloğlugil ev sahipliğinde, Gate 27 Kurucusu Melisa Sabancı Tapan, ORTA Anadolu Pazarlama ve Sürdürülebilirlik Müdürü Sebla Önder’in katılımı ve sanatçı Damla Yalçın eşliğinde bir sohbet ve açık atölye deneyimi olarak gerçekleştirildi. Sanatçı, bu yıl Sabancı Üniversitesi’nin Gate 27’ye sunduğu destek sayesinde Nur Mustafaoğlu yönetimindeki biyoloji laboratuvarında araştırma ve deneyler gerçekleştirdi. 


Gate 27 ve ORTA ANADOLU iş birliğinde hazırlanan ORTA Bluesky programının ilk konuğu sanatçı Damla Yalçın oldu.

bottom of page