top of page

Gizem Akkoyunoğlu “Kudretin Silüetleri” Sergisi ile SANATORIUM’da

SANATORIUM, Gizem Akkoyunoğlu’nun “Kudretin Silüetleri” başlıklı üçüncü kişisel sergisine, 23 Şubat tarihinden itibaren ev sahipliği yapıyor. Akkoyunoğlu sergide, gerçeklik ve fantezi arasındaki çizgiyi bulanıklaştıran mekânlar ve olaylar kurgulayarak tekinsizlik ve olağanüstünün sınırları gibi temalara odaklanıyor.


“Kudretin Silüetleri”, sanatçının geçmişin mitlerini tekrar kurgulayarak örtülü anlatılar aracılığıyla gösterdiği kâğıt üzerine füzen işlerinden oluşuyor. Akkoyunoğlu’nun sergi sürecinde araştırdığı cadılık konusu, gerçeklik ve mit arasında kalan sembolik göstergeleriyle işlerinde kendini belli ediyor. Sergide yer alan sanatsal unsurlar, cadı sembollerini kullanarak tarih boyunca toplumsal beklentilerin simyasal dönüşümünün metaforları hâline gelirken, atmosferik manzaralar da zaman zaman kadın kimliğini tanımlamaya ve sınırlamaya çalışan bir dünyanın karmaşık navigasyonunu sembolize ediyor.


Sergi, kadınlığı çevreleyen geleneksel anlatılar ve kolektif bilincimizi şekillendiren esrarengiz kudretli güçler üzerine düşünmeye sevk ediyor. Tekinsizlik, gerçeklik anlayışımıza incelikle meydan okuyan sessiz bir rehber görevi görüyor. Çalışmaların içinde bedensel olarak yer almayan cadı imgesi, farklı göstergeler ile kadim bilgeliğin bir örneği olarak ele alınıyor. 


Gizem Akkoyunoğlu’nun “Kudretin Silüetleri” sergisi, 6 Nisan tarihine dek SANATORIUM’da görülebilir.


Gizem Akkoyunoğlu, "Witch - Kings of The Carrion Sky", 2023.

bottom of page