top of page

Napoli’de Salvator Mundi kopyası Bulundu

Napoli’de bir dairede Salvator Mundi kopyası bulundu. Muhtemelen Leonardo'nun bir öğrencisinin eseri olan 500 yıllık tablo, güney İtalya şehrinde bir yatak odası dolabında bulundu.


2017'de Leonardo da Vinci’nin "Salvator Mundi" adlı eseri Christie’s müzayedesinde 450,3 milyon dolar gelir elde ederek şimdiye kadar satılan en pahalı sanat eseri olmuştu. Bu hafta ise eserin muhtemelen Leonardo'nun bir öğrencisi tarafından boyanmış 500 yıllık bir kopyası, Napoli'deki bir apartman dairesinde bir yatak odası dolabının içinde keşfedildi. Görünüşe göre eserin çalındığı müze kayıp olduğunun farkında bile değildi.


15. yüzyıl eseri, güney İtalya’daki Basilica di San Domenico Maggiore Doma Müzesi'ne ait. Napoli savcısı Giovanni Melillo, Agence France-Presse'e yaptığı açıklamada, resmin tutulduğu odanın Covid-19 salgını nedeniyle üç aydır açılmadığını söyledi. Yetkililer olayla ilgili hırsızlık izi bulamadılar ve parçanın nasıl ve ne zaman alındığını belirleyemediler. Polis, dairenin 36 yaşındaki kiracısını çalıntı mülke sahip olduğu şüphesiyle tutuklayarak, bir bit pazarında tabloyu satın alma öyküsünü "inanılırlığın altında" olarak nitelendirdi.


bottom of page