top of page

Netflix'ten 10 Yeni Türkiye Yapımı

Netflix, Türkiye’deki birbirinden zengin ve çeşitli hikayelerin anlatımına yatırım yapmaya devam ediyor. Netflix ekibi, Türkiye’de üretilecek ve 190 ülkede aynı anda yayına girerek heyecan verici yeni projelerini, önümüzdeki günlerde izleyici ile buluşacak yapımlarını tanıttığı içerik sunumunda duyurdu. Merakla beklenen "Fatma", "50m2" ve "Mücadele Çıkmazı" içeriklerinin yanı sıra ilk kez açıklanan "9 Kere Leyla" ve "Azizler" filmlerinden de ilk görüntüler yayınlandı...


Netflix’in Türkiye Orijinal İçerik Direktörü Pelin Diştaş, “Netflix olarak, Türkiye’nin içerik gücü ile dünyanın etkileyici kültürleri arasında yer aldığına inanıyoruz. Ülkemizde üretilen orijinal yapımların dünyanın dört bir yanında elde ettiği başarılar da bu inancımızı destekliyor. Bu nedenle Türkiye’deki içerik yatırımımızı yeni orijinal yapımlara imza atarak arttırmak bize büyük heyecan veriyor. Türkiye’nin özgün ve güçlü hikayelerini 190 ülkeye anlatmaya devam edeceğiz.” dedi.

Türkiye’nin birbirinden yetenekli sanatçıları ile yaptıkları iş birliğini artarak sürdüklerini belirten Netflix Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye İçerik Alımları Direktörü Nuha Eltayeb ise “Her geçen gün daha da genişleyen orijinal film kütüphanemiz ve farklı türlerdeki yapımlarla zenginleşen lisanslı içeriklerimizle birlikte üyelerimizin hayatına daha fazla mutluluk katmak için çalışıyoruz. Bugün duyurusunu yaptığımız yeni projeler, bu çabamızın ve Türkiye’de üretilen yapımlara yönelik duyduğumuz heyecanın en net göstergelerinden biri” diye konuştu.

Netflix’te bizi bekleyen yakın zamanlı projelere aşağıdan göz atabilirsiniz:

Fatma: Yükselen yeteneklerden Özgür Önürme’nin kaleme aldığı ve Özer Feyzioğlu ile yönetmen koltuğunu paylaştığı psikolojik drama mini dizisi Fatma’nın başrollerinde Burcu Biricik ile birlikte Uğur Yücel, Mehmet Yılmaz Ak, Hazal Türesan, Olgun Toker, Gülçin Kültür Şahin, Deniz Hamzaoğlu ve Çağdaş Onur Öztürk rol alıyor. Fatma’nın 2021’de yayınlanması planlanıyor.

50m2: BKM’nin yapımcılığını üstlendiği, senarist Burak Aksak’ın, Selçuk Aydemir’le birlikte yönetmen koltugunda oturduğu dizinin başrolünde Gölge karakteriyle Engin Öztürk’ü görüyoruz. Dizi 27 Ocak 2021’de tüm dünya ile aynı anda Netflix’te yayınlanacak.

Mücadele Çıkmazı: Başarılı oyuncu Çağatay Ulusoy’un başrolünü Emir Ali Doğrul ile paylaştığı, OGM Pictures tarafından hayata geçirilen “Mücadele Çıkmazı”nın yönetmen koltuğunda Can Ulkay otururken, senaryosu ise Ercan Mehmet Erdem’e ait. Mücadele Çıkmazı, 15 Mart 2021’de tüm dünyayla aynı anda sadece Netflix’te yayınlanacak.

9 Kere Leyla: “9 Kere Leyla”, Ezel Akay imzalı bir orijinal Netflix filmi. Başrollerinde Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Elçin Sangu, Fırat Tanış and Alican Yücesoy yer alıyor. "9 Kere Leyla", 4 Aralık 2020’de sadece Netflix’te yayınlanacak.

Azizler: Yepyeni bir Taylan Biraderler filmi “Azizler”in senaryosu Berkun Oya imzası taşıyor. Filmin başrollerinde Engin Günaydın’a Haluk Bilginer, Binnur Kaya, Öner Erkan, Fatih Artman ve İrem Sak gibi birbirinden yetenekli isimler eşlik ediyor. Azizler, 8 Ocak’ta sadece Netflix’te.

Bir Denizaltı Hikayesi: Başrolünde Kıvanç Tatlıtuğ’un yer aldığı, yönetmenliğini ise

Tolga Karaçelik’in üstlendiği aksiyon-macera türündeki dizinin yazar kadrosunu ise Jason

George önderliğinde Atasay Koç, Cansu Çoban ve Sami Berat Marçalı oluşturuyor.


Ayrıca Netflix’in önümüzdeki dönem karşımıza çıkaracağı yeni projeler arasında “Uysallar”, “Pera Palas’ta Gece Yarısı”, “Kuş Uçuşu”, “Kod Adı: Kulüp 2”, “Erşan Kuneri”, “Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?”, “‘96 Yazı” ve “Beni Çok Sev” yer alıyor.



bottom of page