top of page

“Rutubet” Dünya Prömiyerini 79. Venedik Film Festivali’nde Yapıyor

Muhammed Furkan Daşbilek’in yazdığı ve yapımcılığını üstlendiği, Turan Haste’nin yönettiği “Rutubet” adlı kısa film, dünya prömiyerini Eylül ayında 79. Venedik Film Festivali’nde yapıyor. 31 Ağustos-10 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenecek festivalin Orizzonti (Ufuklar) bölümünde gösterilecek “Rutubet”, 23 yıl sonra bu bölüme Türkiye’den seçilen ilk kısa film olmayı başararak kısa film yarışmasında jüri karşısına çıkacak.


Mücahit Koçak, Okan Selvi, Muhammed Mayda, Elif Eylül Yeşilyurt, Baran Salman ve Türkyılmaz Sarıkaya’nın rol aldığı film, Anadolu’nun ücra bir köyünde zorunlu görevini yapmakta olan öğretmen İshak’ı odağına alıyor. Yapım, kayıp bir kız öğrencinin peşinde suçluluk ve masumiyet kavramlarını kurcalarken, insanın kötülükle mücadelesinin şekillerini ve sonuçlarını sorguluyor.


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle çekilen filmin görüntü yönetmenliğini Mustafa Yeşilova, kurgusunu Taylan Tuncer ve Turan Haste, ses tasarımını Meriç Erseçgen, sanat yönetmenliğini Zafer Malkoç, müziklerini Mehmet Ağbaba yaparken, posterini de Gökhan Yeter tasarladı.


“Rutubet”



bottom of page