top of page

SAHA Studio Yeni Sanatçı ve Küratörlerle Devam Ediyor

SAHA—Çağdaş Sanatı Destekleme Girişimi’nin görsel sanatçı ve küratörlerin araştırma, üretim ve etkileşim ortamlarını geliştirmek amacıyla kurduğu SAHA Studio’nun yeni dönemi başlıyor. SAHA Studio’nun Ocak-Temmuz 2021 dönemine sanatçılar Yasemin Nur, Onur Gökmen, Ege Kanar, Bengü Karaduman ve Merve Ünsal katılıyor. Davet edip danışmanlık yaptığı sanatçılara altı ay boyunca atölye ve etkinlik alanı, araştırma ve eser üretim fonu sağlayan SAHA Studio, düzenlediği geri bildirim toplantıları, portfolyo değerlendirmeleri, sergi, koleksiyon ve atölye ziyaretleri ve araştırma gezileriyle sanatçıların projelerine ve gelişimlerine katkıda bulunuyor.


SAHA Studio Mart-Aralık 2020 dönemine katılan sanatçıların çalışmaları, 19 Aralık’ta çevrim içi bir panelle ve 21-25 Aralık arasında SAHA Studio’da ziyaretçilerle paylaşılmıştı. Ocak ayı ortasında yeni sanatçıların yerleşip çalışmaya başladığı SAHA Studio, kapılarını bahar aylarından itibaren yeniden ziyarete açmayı planlıyor. SAHA Studio, sanatçılarla birlikte, küratör, yazar ve sanat yöneticilerini de ağırlayarak araştırma yapmalarına ve İstanbul sanat ortamıyla etkileşimlerine yardımcı oluyor.


SAHA Yazı Dizisi’ni de yürütmek üzere davet edilen yazar Murat Alat, çalışmalarına yıl boyunca SAHA Studio’da devam ederken SAHA’nın Atina’daki ARTWORKS ile kurduğu yeni iş birliğiyle davet ettiği küratör Eva Vaslamatzi, baharda İstanbul’a gelerek altı hafta boyunca SAHA Studio’da araştırma yapacak.


bottom of page