top of page

Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi “Duvarlar ve Ötesi” Sergisini Ağırlıyor

Mardin’de Sakıp Sabancı’nın vasiyeti üzerine Sabancı Vakfı tarafından restore edilerek müze ve sanat galerisine dönüştürülen Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi - Dilek Sabancı Galerisi, “Duvarlar ve Ötesi” adlı grup sergisini, 30 Nisan 2023 tarihine kadar sanatseverlerle buluşturuyor.


Mağara resimlerinden başlayan, yerleşik yaşama geçişle birlikte duvarları süsleme içgüdüsünün, fresk ve mozaik gibi çeşitli mimari bezemelerin yanı sıra, tekstilin en eski formlarından biri duvar dokumalarının tarihsel süreçteki gelişimini anlatan “Duvarlar ve Ötesi” başlıklı sergi, farklı koleksiyonlardan yüz ondan fazla duvar halısını bir araya getiriyor.


İstanbul Harbiye Radyoevi’nde duran ve ziyaretçileri karşılayan Özdemir Altan’ın 2 dev duvar halısı ilk defa kurum dışında Mardin’deki Sabancı Müzesi’nde sergileniyor. Vahap Avşar, Belkıs Balpınar, Burhan Doğançay, Gülsün Karamustafa, Zeki Faik İzer, Tulga Tollu ve Gültekin Çizgen gibi sanatçıların geleneksel Türk halılarının dokunduğu metotla gerçekleştirdiği çağdaş halı tasarımları da sergi kapsamında ilk kez izleyiciyle buluşuyor.


Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi - Dilek Sabancı Galerisi, “Duvarlar ve Ötesi” adlı grup sergisini, 30 Nisan 2023 tarihine kadar sanatseverlerle buluşturuyor.



bottom of page