top of page

Venedik Bienali 18. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu İçin Açık Çağrı

Dünyanın en önemli mimarlık etkinliklerinden Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi’nin 20 Mayıs – 26 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 18’inci edisyonu için bienaldeki Türkiye Pavyonu’nun koordinasyonunu üstlenen İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), sergide yer alacak projenin belirlenmesi için açık çağrı yapıyor.


Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi’nde beşinci kez yer alacak Türkiye Pavyonu sergisini oluşturmak için yapılan çağrının ilk aşamasında, Türkiye Pavyonu için önerilen serginin teması ve proje önerisiyle sergi tasarımı ve mekânsal kurgu, ekip yapısı ve çalışma prensiplerini açıklayan bir belgeyle başvuru sahibi ya da sahiplerinin özgeçmişleri ve ilgili işlerin yer aldığı bir portfolyo sunulması bekleniyor. Seçici Kurul’un ikinci aşamada değerlendirilmek üzere belirleyeceği üç projenin ekiplerindense takvim, çalışma yöntemi, basılı malzeme ve bütçe gibi konularla ilgili ayrıntılı bilgi sunmaları istenecek. İki aşamalı bu süreç sonunda seçilecek başvuru sahiplerinin sergiyle ilişkili tüm küratoryal sorumlulukları üstlenmesi, sergiyi Seçici Kurul ve İKSV ekibi ile koordinasyon hâlinde geliştirmesi amaçlanıyor.


Başvurular için çevrim içi formun doldurulması ve gerekli belgelerinin 3 Ekim 2022 Pazartesi 18.00’e kadar formda belirtilen alanlara İngilizce olarak ve pdf formatında yüklenmesi gerekiyor. Başvuru ve seçim süreci hakkında ayrıntılı bilgiye İKSV web sitesinden ulaşılabilir.



bottom of page