top of page

Vision Art Platform İki Yeni Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

Vision Art Platform, galeri mekânının üç katına yayılan iki yeni sergiye ev sahipliği yapıyor. Jacqueline Roditi’nin “Günün En Güzel Saati” ile Şule Nur Alev’in “Ötede Bir Şey Yok” isimli kişisel sergileri, 22 Temmuz tarihine kadar Vision Art Platform’da görülebilir.


Jacqueline Roditi’nin sergisi, ismini Roditi’nin yazdığı ve henüz yayınlamadığı “Günün En Güzel Saati” isimli kitabından alıyor. Sanatçı sergide yer alan video yerleştirmesinde, deniz imgesini kesitler hâlinde sergileyerek, çoklu olasılıkların ve karmaşanın dışarıdaki varlığını ve içerideki yalnızlık döngüsünü anlatmak için kullanıyor.


Şule Nur Alev’in “Ötede Bir Şey Yok” sergisi, ismini antik bir post-klasik Akdeniz aforizmasından, Cebelitarık boğazının iki yanındaki Herkül sütunlarında yazan ve gemilere daha uzağa yelken açmamaları için bir uyarı olarak yazılmış olduğu iddia edilen “Non Plus Ultra!”dan ödünç alıyor. Hafıza, mekân ve mekânı kavrama biçimleri üzerine düşünen, üretimini bir zihinsel düşünme pratiğine dönüştüren Alev, “Non Plus Ultra!”da küreyi üst başlıkta bir mekân olarak sunarken, mekân ve kişisel hafıza arasındaki ilişkiyi konu edinerek zihin haritaları ve mekânları kurguluyor.


Jacqueline Roditi, “Günün En Güzel Saati” sergisi, Vision Art Platform, 2023


Şule Nur Alev, “Ötede Bir Şey Yok” sergisi, Vision Art Platform, 2023


bottom of page