top of page

Çağdaş İstanbul Vakfı’ndan Sanata Destek Çağrısı

Çağdaş İstanbul Vakfı hayatın tekrar normalleştirilmeye çalışıldığı bu günlerde süreçten en çok etkilenen sanatçılar ve sanata emek verenler için açık destek çağrısında bulunduğunu açıkladı. Detayları aşağıda bulabilirsiniz.


“Yaratıcılığın sürmesi için toplumların iç sesi olan sanatçının çalışmaya devam etmesine ihtiyacımız var. Yerel sanat ekonomisinin hayat bulması, sürdürülebilir bir sanat ortamının sağlanması için sanat kurumlarının ve sanat alıcısının ortak bir güç ile hareket edeceğine inanıyoruz. Bu inancın verdiği ilhamla, CIF olarak, sizleri #çağdaşsanatadestek girişiminin bir parçası olmaya davet ediyoruz. Bu açık çağrıyla, bu ülkenin sanatçıları ve galerileri #çağdaşsanatadestek hashtag’i altında birleşecek, sanat izleyicisi de burada oluşan ve büyüyen komünitenin bir parçası olacak. CIF olarak herkesi bu çağrıya kulak vermeye ve hep birlikte bu zorlu dönemin yaralarını sarmaya davet ediyoruz.


Öncelikle çağdaş sanata gönül veren ve destek olmak isteyen herkes çağrımızın bir parçası olabilir ve kampanyaya katılabilir. 1 Haziran – 15 Temmuz 2020 tarihleri arasında sosyal medya kanalları üzerinden #çağdaşsanatadestek hashtag’ i ile yapılan paylaşımlar yoluyla bu kolektif bilincin bir parçası olabilir, çağrımızın daha geniş kitlelere ulaşmasına; çağdaş sanatın, sanatçının ve sanat kurumlarının desteklenmesine katkıda bulunabilir. Galeri temsiliyeti olan sanatçıların galerileri kanalıyla, bağımsız sanatçıların ise bireysel olarak dahil olacakları bu çağrı için, satışının gerçekleşmesi için geniş bir kitleye ulaşmasını istediğiniz eserin görselini, eser bilgileri ve satış fiyatıyla birlikte paylaşmanız yeterli olacak.”


bottom of page