top of page

Çıplak Vatandaşlar Perdelerini Açtı

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2019

Cansel Elçin’in yeni oyunu Çıplak Vatandaşlar, yeni sezonda izleyiciyle buluşuyor. Simon Beaufoy’un yazdığı, Şükran Yücel tarafından Türkçe’ye çevrilen Çıplak Vatandaşlar, aslında daha önce de Anadan Doğma ismiyle vizyona giren komedi filmi Full Monty’nin tiyatro uyarlaması olarak karşımıza çıkıyor.

​Cansel Elçin, Reha Özcan, Erdal Uğurlu, Alican Altun, Bedir Bedir, Sedat Mert, Yusuf Vardar, Suna Yıldızoğlu, Dilşad Çelebi, Burcu Görek, Süleyman Arda Eminçe, Nur Dilara Gül, Ebru Sarıtaş, Adıhan Şentürk, Oğuz Edis ve Muharrem Fındıcak gibi birçok oyuncunun rol aldığı Çıplak Vatandaşlar’ın yönetmenliğini Laçin Ceylan üstleniyor.


Sahne Tasarımı Şirin Dağtekin’e ait olan oyunun kostüm tasarımını Dilek Kaplan, ışık tasarımını Yakup Çartık gerçekleştiriyor. Oyunun müzikleri Nejat Dimili imzası taşıyor. Koreografide ise Erdal Uğurlu karşımıza çıkıyor.

Çalıştığı fabrikanın özelleştirilmesi sonucu işsiz kalan Sheffield Çelik Fabrikası’nın işçilerini anlatan oyun, bu işçilerden biri olan Gaz’ın aklına gelen bir fikir sonucunda gelişen olayları konu alıyor. Şehirdeki kadınların genç erkek striptizcilere gösterdiği büyük ilgi Gaz’ı, diğer işsiz arkadaşlarını da yanına alarak striptiz dünyasına adım atmaya ve para kazanmaya itiyor.

bottom of page